Misschien toch vervolging ambtenaren Belastingdienst

Het gerechtshof in Den Haag onderzoekt momenteel of ambtenaren bij de Belastingdienst toch vervolgd dienen te worden naar aanleiding van de enorme misstanden in de toeslagenaffaire.

In januari 2021 nam het Openbaar Ministerie nog een niet-vervolgbesluit maar ongeveer 150 gedupeerden willen dat er toch wordt ingezet op strafvervolging en onderzocht wordt of er ambtsmisdrijven zijn gepleegd.

Eerder werd al gesteld dat belastingambtenaren zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan ‘knevelarij’ en ‘beroepsmatige discriminatie’.

Verschillende islamitische koepelorganisaties, waaronder SPIOR, riepen staatssecretaris Van Rij reeds op aangifte te doen omdat onder meer het geven van een donatie aan de moskee gezien werd als een risicofactor bij fraude.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/haags-gerechtshof-onderzoekt-of-ambtenaren-in-toeslagenaffaire-moeten-worden-vervolgd~b62d5bc3/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=whatsapp

Middels cookies kunnen wij onze diensten verbeteren. Accepteer ons cookie-beleid en help ons vooruit! Meer informatie