…en help elkaar in het goede en in godsvrees...
Soera al-Maidah, 5:2

De Profeet, vrede zij met hem, zei:
Allah de Verhevene zei: O kind van Adam, geef uit [omwille van Mij] en Ik zal aan jou uitgeven.

Realisatie Islamitische begraafplaats

Vanuit de gemeente Rotterdam heeft SPIOR groen licht gekregen voor de realisatie van een islamitische begraafplaats aan de Maeterlinckweg in Rotterdam. Een hartenwens van vele broeders en zusters wordt hiermee werkelijkheid.

De komende jaren zal SPIOR zich namens alle huidige en toekomstige betrokkenen inzetten voor zowel de aanleg als het beheer van de rustplek.

Hiervoor hebben wij de komende tijd veel financiële steun nodig. Hoe mooi is het om een aandeel te hebben in een liefdadigheidsproject als deze islamitische begraafplaats en om tot aan de Dag des Opstanding doorlopende beloning te ontvangen van onze Heer? Wij rekenen op jullie steun zodat we gezamenlijk insja’Allah over twee jaar de begraafplaats kunnen verwezenlijken.

Meer informatie over de planning, de bijbehorende budgetten en de voortgang wordt zo spoedig mogelijk gedeeld.

doneer

Tussenstand

€ 330.025

Nieuws

Locatie voor eerste islamitische begraafplaats Rotterdam bekend - OPEN Rotterdam

Veelgestelde vragen

Ja, wettelijk wordt dan gesproken van de uitgifte van graven voor onbepaalde tijd, dus in dit geval eeuwigdurend.

Deze begraafplaats is voorbehouden aan moslims. Een ieder die "getuigt dat er geen god bestaat behalve Allah en dat Muhammed Zijn dienaar en boodschapper is" is een moslim.

Er zullen in-sja-Allah tussen 2500 tot 3000 graven beschikbaar zijn.

De begraafplaats wordt het eigendom van de moslimgemeenschap. SPIOR zal de taak van begraafplaatsbeheerder op zich nemen.

Volgens de soennah is het beter om ook in het land waar men komt te overlijden en het liefst zo snel mogelijk te worden begraven, indien dit ook volgens de islamitische regels kan worden gedaan. Eén van de voordelen van het begraven in Nederland is dat de begrafenis hier veel sneller kan geschieden. Bovendien vinden steeds meer mensen dat hun familie meer aan hen zal denken, hen meer zal bezoeken en meer gebeden voor hen zal verrichten als zij begraven zijn in de omgeving van waar hun familie woont. Daarnaast is het voor de nabestaanden een troostgevende gedachte dat hun overleden geliefden dichtbij begraven zijn en dat zij hun graven snel en gemakkelijk kunnen bezoeken.
/ Islamitische Begraafplaats

Middels cookies kunnen wij onze diensten verbeteren. Accepteer ons cookie-beleid en help ons vooruit! Meer informatie