Studentenvereniging IQRA

Studentenvereniging IQRA is bijna 30 jaar geleden opgericht om moslimstudenten samen te brengen. Het doel van de vereniging bestaat uit drie hoofdpeilers: moslimstudenten samen te brengen, te ondersteunen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling zodat ze een betere maatschappelijke positie kunnen verwerven en om hen te vertegenwoordigen op de campus.

Zo organiseren we sociale events en lezingen op het snijvlak van onze islamitische identiteit en onze academische situering, lezingen die niet zo snel in de moskee worden gegeven maar die wel interessant en relevant zijn voor studenten met specialistische kennis. Zo hebben we bijvoorbeeld lezingen georganiseerd over islamic finance en islamitische psychologie. Ook organiseren we met grote bedrijven en interessante werkgevers halal-inhousedag en recruitment evenementen om de startpositie op de arbeidsmarkt van onze leden te verbeteren. Daarnaast behartigen wij de belangen van moslimstudenten op de campus waarbij we in gesprek gaan met de universiteitsraad en het CvB om o.a. gebedsruimte/stilteruimte, halal eten en geestelijke verzorging te regelen.

In korte tijd zijn we van een klein clubje uitgegroeid tot een studentenorganisatie met bijna 1000 leden en 50 vrijwilligers. Bij zo’n groei hoort uiteraard ook een serieuzere rol als organisatie op de campus maar zeker ook daarbuiten.

Dit alles is uiteraard aanleiding geweest voor ons om aansluiting te zoeken bij SPIOR. We hopen met onze aansluiting met SPIOR een tunnel te creƫren voor jonge moslimtalenten en de meest actieve islamitische belangenorganisatie in Nederland. Tegelijkertijd willen we via SPIOR inshaAllah meer in contact komen met islamitische organisaties in de stad Rotterdam om samenwerkingen aan te gaan die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving als geheel.

Middels cookies kunnen wij onze diensten verbeteren. Accepteer ons cookie-beleid en help ons vooruit! Meer informatie