<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Vacature Medewerker Acquisitie

Categories: Vacatures

Organisatie
SPIOR staat voor Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en werd opgericht in 1988. Destijds gebeurde dat op initiatief van 16 moskeeën in Rotterdam met als doel om de gemeenschappelijke belangen te vertegenwoordigen, wat zich toen met name richtte op huisvesting van moskeeën. SPIOR vervulde een intermediaire rol tussen moskeeën en gemeente om de situatie te verbeteren. Door de jaren heen heeft de reikwijdte van SPIOR zich verder ontwikkeld, zowel qua achterban als qua werkzaamheden. Inmiddels is SPIOR de koepelorganisatie van 72 aangesloten moskeeën en islamitische organisaties in de regio Rotterdam-Rijnmond. Daarnaast heeft SPIOR een scala aan activiteiten ontwikkeld en uitgevoerd op de terreinen van onder meer onderwijs, werk, inburgering, maatschappelijke dialoog, discriminatie en emancipatie. De intermediaire rol tussen achterban enerzijds en overheden, maatschappelijke instellingen en media anderzijds wordt nog steeds vervuld, eveneens op een breed scala aan onderwerpen. SPIOR doet haar werk als maatschappelijke organisatie, geïnspireerd vanuit de islamitische identiteit en vanuit Nederlands burgerschap. Daarmee willen we bijdragen aan de bredere samenleving, waarbij we niemand uitsluiten van onze activiteiten.

Functie omschrijving
Acquireren is voor iedere organisatie van levensbelang. Voor een stichting als SPIOR is dat zeker niet anders. Om de functie op een goede manier in te vullen begrijp je de financiële stromen in onder andere het maatschappelijk middenveld en ben je in staat vooruit te denken om voldoende middelen binnen te halen. Je kunt acquisitie plegen op basis van leads of op nieuwe financiers (koude acquisitie). Jouw kracht zit in sterke vaardigheden ter communicatie en overtuiging, goede argumentatie en de capaciteit om de behoefte van de financiers te achterhalen. Als medewerker acquisitie ben je verantwoordelijk voor het hebben van een goede financiële strategie. Daarnaast zorg je ervoor dat je continu werkt aan het in stand houden van de huidige en nieuwe financiële relaties.

Het takenpakket bestaat uit:
• Onderhouden en uitbreiden van een gezond financiersbestand
• Bouwen en onderhouden van positieve zakelijke relaties met onze financiers
• Professionele aanbiedingen doen aan financiers overeenkomstig het bedrijfsbeleid
• Bewaken dat afspraken worden nagekomen
• Binnenhalen van financiële middelen

Functie-eisen:
• Minimaal HBO werk- en denkniveau;
• Ervaring in acquisitie;
• Ervaring met projectmatig werken;
• Betrokkenheid bij en binding met de moslimgemeenschappen in Rotterdam en omgeving;
• Netwerk in relevante maatschappelijke sectoren;
• Goede communicatieve vaardigheden;
• Nauwkeurig en gestructureerd;
• Teamplayer;

Wij bieden:
• Een uitdagende werkomgeving, met hoge maatschappelijke en actualiteitswaarde
• Gedreven collega’s
• Salariëring conform cao sociaal werk
• Flexibele werkomgeving
• Pensioenregeling
• Inzet individueel keuzebudget en loopbaanbudget (persoonlijke ontwikkeling)
• Twee extra feestdagen van de werkgever voor de eerste dag van het Ramadanfeest en het Offerfeest
• Een kans om bij te dragen aan de samenleving

Sollicitatie informatie
De eerste selectie heeft plaats op basis van CV en motivatie. De meest geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking op ons kantoor in Rotterdam. In dit gesprek zullen we nader ingaan op onder meer werkervaring en wensen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mohamed Bouimj, directeur SPIOR, via 010‐4666989 of m.bouimj@spior.nl.