<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Vacature docent IVO

Categories: Actueel,Vacatures

Word jij onze nieuwe collega?

Als docent IVO werk je als vakleerkracht op één of meer openbare basisscholen. Je geeft voornamelijk les aan leerlingen van groep 3 t/m 8. Je maakt geen deel uit van het schoolteam, maar bent als vakdocent in dienst van SPIOR. De vakdocenten van SPIOR komen als team regelmatig bij elkaar voor ontmoeting en deskundigheidsbevordering.

Wat is IVO?

Op openbare scholen bestaat de mogelijkheid voor levensbeschouwelijk onderwijs vanuit verschillende denominaties. Iedere denominatie vult dit in voor de eigen gemeenschap. SPIOR wil met het Islamitisch Vormingsonderwijs (IVO) een bijdrage leveren aan de religieuze identiteitsontwikkeling van de islamitische leerlingen en ook aan niet-islamitische leerlingen die interesse hebben. Onze kennis en inspiratie halen we uit de islamitische bronnen.

We vinden het belangrijk dat de leerlingen tijdens de les plezier hebben én de vrijheid en veiligheid krijgen om zelfstandig te kunnen nadenken vanuit en over de islamitische traditie. Onze docenten zijn gericht op de positieve vorming en versterking van de eigen identiteit.

Wie zoeken wij?

 • Je bent in het bezit van een PABO-diploma/tweedegraads lesbevoegdheid. Of je bent hiervoor in opleiding. Werkervaring is een pré.
 • Je bent bereid om de interne opleiding tot docent IVO te volgen.
 • Je beschikt over voldoende pedagogische en didactische kwaliteiten om leerlingen op een positieve manier te begeleiden in hun religieuze identiteitsontwikkeling.
 • Je beschikt over voldoende deskundigheid om zo nodig zelfstandig een les te ontwikkelen.
 • Je bent bereid deel te nemen aan bijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering, zoals studiedagen en intervisie. 
 • Je bent zelfstandig, hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt hierdoor snel je weg vinden binnen een school. 
 • Je hebt een flexibele en open houding.
 • Je hebt affiniteit met de islam en (islamitische) kinderen.

Dit bieden wij jou:

 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO voor GVO en HVO en afhankelijk van je ervaring. 
 • Een part-time dienstverband voor de duur van een jaar, met de intentie om te verlengen. Het aantal uur is afhankelijk van de school waar je gaat werken. Een combinatie van scholen behoort tot de mogelijkheden.
 • Deskundigheidsbevordering en begeleiding.

Hoe kun je solliciteren?

We selecteren geïnteresseerden op basis van CV en motivatie. De meest geschikte en enthousiaste kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op ons kantoor in Rotterdam. Tijdens dit gesprek kun je je enthousiasme en motivatie verder toelichten en is er ruimte voor vragen. Eventueel volgt daaruit een tweede gesprek in de vorm van een proefles.

Je kunt je sollicitatie richten aan s.harcha@spior.nl. Voor meer informatie over de functie kun je SPIOR bellen: 010- 4666989.