<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Vacature coördinator

Categories: Actueel,Vacatures

Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst.

SPIOR is op zoek naar een coördinator m/v, het betreft een parttime aanstelling voor 8 uur in de week.

Dit verwachten we van jou

Als coördinator ben je hét aanspreekpunt voor onze docenten en aangesloten scholen. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van het islamitisch vormingsonderwijs vanuit SPIOR.

Je onderhoudt daarnaast contacten met de docenten en leidinggevenden van de openbare basisscholen. Door middel van actief netwerken weet je tevens nieuwe openbare basisscholen aan ons te binden en draag je mede zorg voor de verankering binnen het GVO/HVO onderwijs.

Ook coach je en stuur je onze docenten aan. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het IVO-onderwijs en de uitvoering en beoordeling van de docenten. Je bent een enthousiaste verbinder die in staat is om onze warme relaties te onderhouden en nieuwe relaties op te bouwen binnen het IVO. In teamverband weet je anderen voor je in te zetten door ze te motiveren en te inspireren.

We verwachten dat je betrokken bent, werkt vanuit een positieve grondhouding en hoge verwachtingen hebt van jezelf, onze docenten en de scholen. Je hebt geen 9 tot 5-mentaliteit.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding
 • Bij voorkeur heb je een onderwijsbevoegdheid
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep
 • Ruime ervaring binnen het onderwijs, liefst ook als leidinggevende
 • Je kunt zelfstandig werken, bent collegiaal en ondernemend
 • Je bent bekend met ICT en vaardig in het gebruik van social media

Meer dan alleen goede voorwaarden

De werkwereld om ons heen verandert continu. Daarom zetten wij vol in op jouw ontwikkeling. Trainingen, opleidingen, workshops… wat jij nodig hebt, maken wij mogelijk. Daarnaast kun je  rekenen op doorgroeikansen en prima arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris in schaal 10 (cao GHV/HVO) van maximaal € 3.676,- bruto per maand, als je fulltime werkt
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Ruime vakantieregeling
 • Deelname aan het ABP pensioen
 • Doorgroeikansen binnen de organisatie
 • Een goede reiskostenvergoeding

De eerste selectie vindt plaats op basis van CV en motivatie. De meest geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking op ons kantoor in Rotterdam. In dit gesprek zullen we nader ingaan op werkervaring, verwachtingen en wensen.

Sollicitaties kunt u richten aan dhr. Bouimj  via m.bouimj@spior.nl of 010- 4666989. Desgewenst kunt u langs die weg ook meer informatie over de functie krijgen.