<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Vacature beleidsmedewerker

Categories: Actueel,Vacatures

SPIOR staat voor Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond. Wij zijn een  koepelorganisatie die de belangen willen dienen van 74 aangesloten moskeeën en islamitische organisaties in de regio Rotterdam-Rijnmond.

SPIOR is op zoek naar een beleidsmedewerker m/v, het betreft parttime aanstelling voor 32 uur in de week.

Dit verwachten we van jou

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het beleid in nauw overleg met je collega’s.

Je hebt oog voor verschillende deelbelangen en weet deze ook te verbinden. Jij hebt jouw eigen visie op het sociaal domein en deinst niet terug om deze visie te delen met anderen. Als persoon vind je het fijn om op de voorgrond te treden. Je bent door je ervaring en gesprekstechnieken te communiceren met zeer uiteenlopende instanties en individuen.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als beleidsadviseur binnen gemeenten, bij voorkeur ‘het sociaal domein’
 • Je hebt een brede maatschappelijke visie en beschikt over politieke sensitiviteit
 • Je bent een generalist met strategisch denkniveau
 • Je bent een goede schrijver, creatief, innovatief en flexibel
 • Je beschikt over overtuigingskracht, een proactieve houding en bent resultaatgericht
 • Je hebt ervaring met subsidie aanvragen en fondsenwerving

Meer dan alleen goede voorwaarden

De werkwereld om ons heen verandert continu. Daarom zetten wij vol in op jouw ontwikkeling. Trainingen, opleidingen, workshops… wat jij nodig hebt, maken wij mogelijk. Daarnaast kun je rekenen op doorgroeikansen en prima arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris in schaal 9 (cao welzijn)
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Ruime vakantieregeling
 • Deelname aan het pensioenfonds
 • Doorgroeikansen binnen de organisatie
 • Een goede reiskostenvergoeding
 • Sollicitatie informatie

De eerste selectie vindt plaats op basis van CV en motivatie. De meest geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking op ons kantoor in Rotterdam. In dit gesprek zullen we nader ingaan op werkervaring, verwachtingen en wensen.

Sollicitaties kun je richten aan dhr. Bouimj  via m.bouimj@spior.nl of 010- 4666989. Desgewenst kun je langs die weg ook meer informatie over de functie krijgen.