‘Rotterdam’s got talent!’ – voortgang projectjaar 1

Categories: Actueel

Het behalen van een diploma is een belangrijke stap in de richting van een goede toekomst. Maar het succesvol afronden van een opleiding loopt niet altijd even goed. Jongeren twijfelen bijvoorbeeld aan hun studiekeuze, hebben hulp nodig bij de voorbereiding van examens of schoolopdrachten of hebben moeite bij het vinden van een stage. SPIOR zet zich met diverse partners in voor deze jongeren binnen het project ‘Rotterdam’s got talent!’, want ieders talent telt!

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt binnen het project. Medewerkers van SPIOR bezochten ROC Zadkine, diverse aangesloten organisaties, buurthuizen en vrijwilligersorganisaties en gaven aldaar voorlichting over het project. Met aanwezige jongeren werd ter plekke een gesprek gevoerd over hun opleiding en ambities. Wanneer blijkt dat iemand moeite heeft met het starten of afronden van een opleiding, aanloopt tegen knelpunten m.b.t. stage en examens en dergelijke, wordt hij/zij direct uitgenodigd deel te nemen aan het project. Ook ambitieuze, succesvolle jongeren die graag een ander willen helpen aan een diploma konden tijdens deze sessies terecht om zich aan te melden als peercoach.

Ook de peercoaches en deelnemers zelf timmeren hard aan de weg: samen werken zij aan vooraf opgestelde doelen zoals het vinden van geschikte opleiding, het goed afronden van een stage en bijbehorende stageopdrachten of het werken aan een planning om studievaardigheden te verbeteren. Dit doen zij op hun eigen manier en in hun eigen tijd: het ene koppel gaat samen naar de bibliotheek terwijl het andere koppel op locatie SPIOR achter een computer aan het werk gaat.

Wil jij op de hoogte blijven van de voortgang van het project of jezelf aanmelden voor ‘Rotterdam’s got talent!’ 2013-2014? Bekijk dan onze facebookpagina of neem contact met ons op viaf.z.lachhab@spior.nl of 010-4666989.

‘Rotterdam’s got talent!’ maakt onderdeel uit van het Oranje Fonds programma ‘Kansen voor jongeren’. Naast de bijdrage van het Oranje Fonds wordt dit project van SPIOR mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds DBL, het Skanfonds en J.E. Jurriaanse stichting. Binnen het project wordt o.a. samengewerkt met ROC Zadkine, Tempo-Team, het Jongerenloket, Humanitas Nieuwe Perspectieven, Deltalinqs/KMR, Calibris en de bij SPIOR aangesloten organisaties.