<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Preventie radicalisering

Categories: Activiteiten 2016,Activiteiten 2017,Activiteiten 2018

De aanpak van radicalisering in Rotterdam vraagt om structurele interventies en een multidisciplinaire samenwerking. Om radicalisering effectief aan te pakken moet worden ingezet op een preventieve en responsieve aanpak. Door uitingsvormen en signalen van radicalisme vroegtijdig te herkennen kan het proces worden afgeremd en zelfs worden teruggedraaid.

Het project ‘Preventie radicalisering’ richt zich op de praktische invulling van preventief beleid tegen radicalisering binnen moslimgemeenschappen. In het kader hiervan heeft SPIOR een specifieke aanpak ontwikkeld die berust op twee elementen: het inzetten van sleutelfiguren en het organiseren van kleinschalige dialoogbijeenkomsten. Sleutelfiguren zijn personen die een bepaalde mate van aanzien genieten binnen de gemeenschap. De leiderschapsfunctie van sleutelfiguren kan zowel formeel als informeel zijn, variërend van voorgangers in de moskee tot vrijwilligers in lokale buurthuizen. Sleutelfiguren beschikken doorgaans over een breed netwerk, waardoor zij goed in staat zijn een groot publiek te bereiken. De door SPIOR geworven en getrainde sleutelfiguren worden ingezet als gespreksleiders tijdens bijeenkomsten met jongeren en/of ouders om het thema radicalisering bespreekbaar te maken. De bijeenkomsten hebben als doel het vergroten van bewustwording over radicalisering bij deelnemers, het herkennen van signalen en uitingsvormen van radicalisering en het vergroten van weerbaarheid van moslimgemeenschappen tegen extremisme.

De inzet ter preventie van radicalisering wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Rotterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Vorthoren via m.vorthoren@spior.nl of 010-4666989.