<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Persbericht: ‘Samen hardlopen voor wederzijds respect’

Categories: SPIOR in het nieuws 2015

Op zaterdag 11 april wordt voor de derde keer de Spirituele Marathon Rotterdam georganiseerd. Tijdens dit bijzondere evenement lopen voorgangers, bestuurders, actieve vrijwilligers en ‘gewone gelovigen’ van onder meer christelijke, humanistische, islamitische en sikh huize, gezamenlijk de 4,2 km-loop (de mini-marathon). Daarmee dragen zij onderlinge verbinding in al hun verscheidenheid uit onder het motto: ‘Loop warm voor wederzijds respect’.

De Spirituele Marathon Rotterdam is een initiatief van SPIOR, de regionale islamitische koepelorganisatie, daartoe aangespoord door imam Chishti. Hij deed het idee op in Luxemburg waar de ‘interfaith marathon’, met als beschermheer de Dalai Lama, al enige jaren wordt georganiseerd. De relaties tussen verschillende religies en levensbeschouwingen worden vaak vooral geassocieerd met conflicten, maar volgens de imam: ‘leert elk geloof zijn aanhangers om met de hele mensheid in respect en vrede naast elkaar te leven. Deze visie wordt belichaamd in de Spirituele Marathon Rotterdam. Hendrik Verweel, humanist en voorzitter van het Platform L&R, neemt voor het eerst deel: ’Samen oplopen in Rotterdam: Mooi toch? Ech wel!’. Hanny de Kruijf, directeur van de protestante organisatie Samen010, doet voor de derde keer mee: ‘Samen hardlopen vind ik een ontzettend leuke manier om mensen met een ander levensbeschouwelijke achtergrond te ontmoeten.’.

Het Rotterdamse initiatief wordt georganiseerd in samenwerking met een breed scala aan diverse levensbeschouwelijke en religieuze organisaties. Voorafgaand aan de Spirituele Marathon Rotterdam wordt er van 13:15 tot 14:15 in Citykerk Het Steiger een spirituele ‘warming up’ gehouden. Verschillende religieuze en levensbeschouwelijke groepen verzorgen hier een korte bijdrage die geïnspireerd is op het motto: ‘Loop warm voor wederzijds respect’.