<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Persbericht: Begraven in Turkije en Marokko momenteel niet mogelijk

Categories: Actueel

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) zijn er wereldwijd diverse reisbeperkingen opgelegd. Zo gelden er op verschillende plekken inreisverboden voor vliegtuigen vanuit Nederland maar worden ook vluchten geannuleerd van Nederland naar het buitenland.


Een gevolg van deze ontwikkeling is dat het momenteel niet meer mogelijk is om begraven te worden in onder meer Turkije en Marokko. Repatriëring van overledenen is immers onmogelijk geworden. 


Noodgedwongen zullen we de mogelijkheden moeten bekijken om dierbaren te begraven in Nederland. Op dit moment is het echter nog niet overal mogelijk om te begraven met expliciet eeuwige grafrust, zoals bekend een islamitische voorwaarde. Begraafplaatsen in Nederland waar dit wel kan zijn helaas beperkt. Het betreft nu Almere, Bergen op Zoom en Nuenen. Voor een locatie in Zuidlaren wordt er op dit moment actief gecollecteerd. 


SPIOR is samen met andere islamitische organisaties én vrijwilligers uit ons midden, hard bezig om ook voor de regio Rotterdam-Rijnmond eeuwige grafrust te verwezenlijken. Er zijn al grote stappen gezet maar het is mogelijk dat wij als islamitische gemeenschap op enig moment ook geld moeten inzamelen om een islamitische begraafplaats te realiseren in Rotterdam.

Moge Allah onze samenleving beschermen. 

Z.Chiadmi

Voorzitter SPIOR