<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

NRC, 24 maart 2015, ‘Knuffel moet radicaal in Pakistan weer op het rechte pad brengen’

Categories: Actueel,SPIOR in het nieuws 2015

Op dinsdag 24 maart 2015 besteedde het NRC aandacht aan het gastbezoek van Mossarat Qadeem, de oprichtster van Paiman Trust, in Rotterdam. Paiman Trust is een organisatie die jongeren in Pakistan deradicaliseert en transformeert. Mossarat Qadeem, die op uitnodiging van SPIOR in het kader van het project ‘Vrouwen en Vrede’ in Nederland was, gaf onder meer aan: ‘De meesten hebben zich alleen tot zo’n radicale groep laten verleiden omdat ze hun zelfvertrouwen kwijt zijn. Via gesprekken proberen we ze weer in zichzelf te laten geloven en zichzelf en de mensen in hun omgeving lief te hebben. We maken ze weer tot actieve burgers.’ En: ‘Ze moeten zich weer voor de samenleving leren in te zetten’. Moeders zijn het geheime wapen in de strijd tegen radicalisering door de Paiman Trust. In het project ‘Vrouwen en Vrede’ gaat het ook om de belangrijke positie die vrouwen hebben in vredeseducatie.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Klik hier voor meer informatie over het SPIOR-project ‘Vrouwen en Vrede’.