<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Moskeeen open voor opvang coronapatiënten

Categories: Actueel

Het aantal coronapatiënten loopt nog steeds op. We zien dat ziekenhuizen, andere zorginstellingen en opvangmogelijkheden gestaag vol raken. 

Moskeeën in de regio Rotterdam-Rijnmond stellen in dat kader ruimte beschikbaar ten behoeve van zorg en opvang. 

De gebedshuizen willen graag een bijdrage leveren aan het groeiende opvangprobleem, te meer daar de eigen ruimtes momenteel niet gebruikt worden voor religieuze activiteiten.

SPIOR presenteert daarnaast ook een pakket aan hulpmaatregelen. Zo gaan moskeeën in samenwerking met SPIOR aandacht geven aan thuiswonende mensen die tijdens deze crisis in een isolement verkeren. Dit zal geschieden door regelmatig telefonisch contact te hebben of door thuis eten te bezorgen bij hen die daar behoefte aan hebben.

Ook zullen vrijwilligers worden ingezet om groepjes jongeren, die op ‘hangplekken’ samenkomen, te wijzen op het besmettingsgevaar dat zij voor hun omgeving vormen. 

Tot slot is SPIOR ook bezig om via sociale media (SPIOR TV) mensen in de moedertaal te informeren over het gevaar van het coronavirus. Vooral veel ouderen begrijpen niet dat ze thuis moeten blijven, niet naar de moskee kunnen en wat de reden daar van is. Ten behoeve van deze groep ouderen zullen geestelijke verzorgers worden ingezet voor zowel telefonische als videoconsulten. 

Dankzij de kosteloze hulp van CYMTV zal het, middels een stream, tevens mogelijk worden om live lezingen, het vrijdaggebed en andere activiteiten te volgen. 

“Wij hopen als moslimgemeenschap met deze maatregelen een steentje te kunnen bijdragen aan het verlichten van de last die zovelen raakt in onze samenleving”, aldus SPIOR-directeur Mohamed Bouimj. 


Voor meer informatie:
M. Bouimj (Directeur SPIOR)

✉️ m.bouimj@spior.nl

📞 +31 6 44 33 77 77