<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Klankbordgroep ‘Schadelijke traditionele praktijken’, 7 september 2016

Categories: Actueel,Overige Publicaties

Op 7 september kwam de klankbordgroep van de gemeente Rotterdam bijeen, in het kader van de actielijn ‘Schadelijke traditionele praktijken’ (STP). Tijdens de plenaire sessie is onder meer een presentatie gegeven over religieuze huwelijken (Esther van Eijk), zijn juridische mogelijkheden en beperkingen aan de hand van verschillende casussen besproken (Kaushilya Budhu Lal) en zijn voorlopige resultaten van de aanpak STP gedeeld (gemeente Rotterdam). Daarnaast zijn drie verdiepingssessies georganiseerd waarin inhoudelijk is ingegaan op de laatste ontwikkelingen omtrent STP. Hierin was ook ruimte voor de uitwisseling van kennis en ervaringen tussen professionals in de aanpak van huwelijkse gevangenschap.

SPIOR-beleidsmedewerker leidde samen met de projectleider van de actielijn STP een van deze verdiepingssessies. SPIOR voert in opdracht van de gemeente een verkenning uit naar de praktijk van religieuze huwelijkssluitingen en de dilemma’s en uitdagingen die zich daarbij voordoen, onder meer met betrekking tot de huidige wet- en regelgeving. Hiertoe worden voorgesprekken gevoerd met voorgangers en betrokkenen van diverse religieuze en levensbeschouwelijke gemeenschappen in Rotterdam. In het najaar wordt hierover een expertmeeting belegd om verder met elkaar in gesprek te treden over de uitkomsten van de uitgevoerde verkenning en om onderlinge ervaringen en kennis uit te wisselen. Over een aantal van de bevindingen uit de voorgesprekken is tijdens de verdiepingssessie uitgebreid gesproken.

IDEM schreef over de bijeenkomst een stuk op de website. Klik hier om het volledige artikel terug te lezen.