<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Jubileumconferentie SPIOR: ‘Samen staan we sterker’

Categories: Actueel

Op vrijdag 20 september organiseerde SPIOR een conferentie onder de titel ‘Samen staan we sterker’. De conferentie werd georganiseerd ter ere van het 25-jarig bestaan van SPIOR.

Middels diverse programma onderdelen werd tijdens de conferentie ingegaan op  zowel de ontwikkelingen rond moslims in Nederland in de afgelopen 25 jaar als op de uitdagingen en kansen voor de toekomst. Burgemeester Aboutaleb, Professor Thijl Sunier en Ibrahim Spalburg leverden een inhoudelijke bijdrage aan de conferentie. Lees hier de bijdrage van de Burgemeester en Spalburg. Tevens had er een interactieve discussie plaats met een panel en publiek. In het panel namen wethouder Korrie Louwes, Hanny de Kruijf (directeur stichting KSA-GCW), Said Igalla (voorzitter moskee Abou Bakr en tevens bestuurslid SPIOR) en de jongeren Sari Noordwest en Mustafa Azgın deel. Ter afwisseling waren er  optredens van koor Al-wahda, een spoken word voordracht van Mustafa Azgın en ‘De grote SPIOR quiz’.

Extra feestelijkheden tijdens de conferentie waren de presentatie van de gelijknamige jubileumpublicatie van SPIOR, de jubileumfilm en de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding aan oud-directeur Ibrahim Spalburg, voor zijn jarenlange inzet voor de stad en de moslim gemeenschap. Klik hier voor meer informatie over de publicatie en een impressie van de inhoud. Klik hier voor het bekijken van de jubileumfilm.

Het Algemeen Dagblad (AD) schreef een artikel over het jubileum van SPIOR en blikt daarin terug op 25 roerige jaren. Klik hier voor meer informatie over dit artikel. Ook in Zaman Vandaag verscheen een artikel over de jubileumconferentie van SPIOR. Via deze link kunt u het hele artikel lezen.

SPIOR kijkt terug op een inspirerende en feestelijke bijeenkomst. Rotterdammers vanuit  politiek,  onderwijs, wetenschap, maatschappelijk middenveld en vrijwilligersorganisaties waren in groten getale aanwezig. Ook partnerorganisaties van buiten Rotterdam waren vertegenwoordigd. Van de aanwezigen zijn er per mail en via het gastenboek veel positieve reacties binnen gekomen. Klik hier voor een impressie van de reacties.

Bekijk onderstaande foto’s voor een impressie van de conferentie. Wilt u de jubileumpublicatie ‘Samen staan we sterker’ ontvangen? Stuur dan een bericht aan info@spior.nl.

* Deze conferentie werd mede mogelijk gemaakt door  Stichting Kerk en Wereld, de Essalam moskee, restaurant Meram, Aaliyah catering en decoratie en restaurant Salero Minang. SPIOR bedankt daarnaast een ieder die, in welke vorm dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan de jubileumconferentie.