<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Het (maatschappelijk) rendement van levensbeschouwelijke organisaties in Rotterdam

Categories: Actueel

Wat levert het werk van vrijwilligers de samenleving op?

In 2008 werd in opdracht van de gemeente Rotterdam voor de eerste keer onderzoek gedaan naar het maatschappelijk rendement van de inzet vanuit levensbeschouwelijke organisaties. SPIOR en daarbij aangesloten organisaties waren daar toen niet bij betrokken.
10 jaar na dato doet het Hilda Verwey Jonker Instituut hier opnieuw onderzoek naar en ditmaal zijn ook moskeeën en Islamitische organisaties betrokken.

Er deden zich in de afgelopen jaren een aantal grote ontwikkelingen voor. Waarbij o.a. te denken valt aan de decentralisatie van middelen vanuit het Rijk naar gemeenten, die nu dus al enkele jaren zelf verantwoordelijk zijn voor het vormgeven en uitvoeren van het lokale zorg- en ondersteuningsbeleid, en ook aan de toename van armoede en schuldenproblematiek.

De onderzoeksvraag is dan ook: ‘Wat hebben de ontwikkelingen in de afgelopen 10 jaar betekend voor de rol van levensbeschouwelijke, waaronder islamitische organisaties, in de samenleving?’
Het onderzoek is van begin tot eind opgezet met vertegenwoordigers van SPIOR en de andere levensbeschouwelijke organisaties MARA, SKIN-Rotterdam, Samen010 en Convent der kerken Rotterdam. Zij vertegenwoordigen, of hebben contact met de gevestigde en nieuwe geloofsgemeenschappen, en spelen ook een rol in de uitvoering van het onderzoek. Het onderzoeksinstituut en genoemde organisaties hebben daarbij één helder doel voor ogen: Het leveren van compleet en kwalitatief hoogwaardig onderzoek.

In het onderzoek worden vragenlijsten aangeboden aan de aangesloten organisaties van SPIOR en van de overige partners. De resultaten hiervan worden na afloop geëvalueerd.

Het onderzoeksrapport wordt naar verwachting gepresenteerd op 1 mei 2020.