<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Categories: Activiteiten 2017

Hoewel Nederland een van de rijkste landen ter wereld is, komt ook in ons land armoede voor. Met name in de afgelopen jaren is de armoedeproblematiek gegroeid vanwege de effecten van de economische crisis. Een deel van de problematiek blijft soms lange tijd onzichtbaar omdat mensen uit onder meer schaamte nog lang proberen het hoofd boven water te houden en niets aan de buitenwereld te laten merken. De impact van armoede op kinderen is een aspect dat ook niet altijd direct zichtbaar is. Dat de impact van opgroeien in armoede groot is en doorwerkt in allerlei aspecten van het leven, staat vast.

Het project ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam” zet in op de ondersteuning van gezinnen in armoede. Daarbij gaat onze bijzondere aandacht uit naar gezinnen met jonge kinderen, met name tot 4 jaar. Verder richten wij ons met name op gezinnen met een niet-westerse achtergrond, die door andere instellingen niet of nauwelijks bereikt worden. Onze benaderingswijze daarbij gebruikt als insteek de gezondheid van de kinderen: gezonde voeding, gezond gewicht, een gezond bewegingspatroon. Gezinnen krijgen concrete handvatten aangeboden om, binnen beperkte financiële middelen, gezonde voeding en een gezond bewegingspatroon aan hun kinderen aan te bieden. Omdat de focus ligt op jonge kinderen, fungeren de moeders als ‘indirecte doelgroep’ om de situatie van de kinderen te verbeteren. De insteek is dus op voeding en gezondheid en daarnaast krijgen zij in de diverse projectonderdelen op laagdrempelige wijze informatie aangeboden over voorzieningen die hulp, ondersteuning en/of concrete financiële tegemoetkoming kunnen bieden voor gezinnen met een laag inkomen. Door in te zetten op voeding en gezondheid voor hun kinderen, maakt het de drempel voor moeders om deel te nemen laag. Ook creëert het werken in groepsverband, een veilige omgeving en motiveren de deelnemers elkaar.

Het project ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam‘ wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Kansfonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, PIN/KNR, Janivo Stichting, Haëlla Stichting, FondsDBL en Stichting Elise Mathilde Fonds.

Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan contact op met S. Harcha via s.harcha@spior.nl of 010-4666989.