<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Eeuwige grafrust ook in Schiedam

Categories: Actueel

Dankzij de inzet van de moslimgemeenschap is het voortaan mogelijk om ook in Schiedam, volgens de islamitische rituelen, eeuwig begraven te worden. Voor meer informatie lees het bericht hieronder:

Vanaf dit jaar is het ook in Schiedam mogelijk om grafrechten voor onbepaalde tijd te kopen.

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus is het momenteel niet mogelijk om een overleden familielid te repatriëren. Overledenen worden daarom in Nederland begraven.

Veel Nederlandse begraafplaatsen boden tot nu toe slechts de mogelijkheid grafrechten voor 10 jaar te kopen.


De gemeente Schiedam heeft enige tijd geleden Yarden Beukenhof benaderd, omdat vanuit de Islamitische gemeenschap de vraag naar grafrechten voor onbepaalde tijd sterk is toegenomen.

Vooral dankzij de inspanningen van het plaatselijke CDA (Yusuf Tuncer, wethouder Van Aaken en burgemeester Lamers) maar ook van de plaatselijke DENK (Gurcu Polat-Isiktas) heeft Yarden Beukenhof besloten deze mogelijkheid nu te bieden en zo tegemoet te komen aan de wens van de Islamitische inwoners van Schiedam.

Tarieven 2020 graf voor onbepaalde tijd (prijswijzigingen voorbehouden; prijzen in euro’s).


Begraafrecht*

Begraafrecht voor een particulier graf zonder gebruik accommodatie maandag t/m zaterdag:
€ 1.150,00

Begraafrecht voor een particulier graf zonder gebruik accommodatie op zondag: € 2.300,00

*Dit tarief betreft het maken en het sluiten van het graf en de begrafenis van de overledene in aanwezigheid van nabestaanden en belangstellenden.

Grafrecht Zandgraf onbepaalde tijd** € 2.995,00
Particulier graf voor 1 of 2 personen, voor onbepaalde tijd, incl. mogelijkheid voor aanbrengen houten bekisting exclusief verplicht onderhoud

Optie houten bekisting
Aanbrengen houten bekisting in het graf € 150,00

Onderhoud (verplicht bij aankoop graf i.c.m. begrafenis of plaatsing monument) Keuze uit:

  • 10 jaar 703,00
  • onbepaalde tijd** € 4.295,00

** Graven die uitgegeven worden voor onbepaalde tijd blijven altijd bestaan indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:


• Het afkoopbedrag van het onderhoud volledig is betaald of het afkoopbedrag voor de eerste 10 jaar is betaald. Na afloop van deze 10 jaar dient het onderhoud verlengd te worden voor minimaal weer 10 jaar. Betaling dient voor aanvang van de nieuwe termijn te hebben plaatsgevonden:


• Er een rechthebbende bekend is bij de administratie van de begraafplaats met zijn of haar juiste verblijfplaats;
• De begraafplaats de bestemming van een begraafplaats heeft;
• Het eventueel aangebrachte monument op het graf in goede staat verkeert.

NB: In geval niet aan voornoemde voorwaarden is voldaan, is de begraafplaats gerechtigd om (na het verstrijken van de wettelijke grafrust) het graf te ontruimen.