<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Eeuwige grafrust nu ook in Rotterdam

Categories: Actueel

Op algemene begraafplaatsen in Rotterdam, meer specifiek begraafplaats Crooswijk en de Zuiderbegraafplaats, bestaat nu de mogelijkheid van eeuwige grafrust.

Tevens is er een tijdelijke ‘korting’ van 25% bij gemeentelijke begraafplaatsen én bestaat de mogelijkheid, bij een graf voor onbepaalde tijd, om de kosten binnen tien jaar renteloos af te lossen.


Dit is de (voorlopige) uitkomst van de verkenning van de mogelijkheden van islamitisch begraven in de regio Rijnmond en met name de gemeente Rotterdam, waar SPIOR en het college van B&W enige tijd geleden mee zijn gestart. 

Door de grote en schrijnende problemen rondom het repatriëren van overledenen naar Marokko en Turkije, als gevolg van de coronacrisis, nam de druk op bestaande begraafplaatsen in Rotterdam (met eeuwige grafrust) enorm toe. Met deze regeling lijkt die druk fors te kunnen afnemen. 

De belangeloze inzet van met name wethouder Wijbenga en burgemeester Aboutaleb zijn prijzenswaardig. Naast het vele praktische werk dat is verzet, hebben zij in knellende situaties altijd een luisterend oor gehad en hebben zij niet de politieke maar steeds opnieuw de menselijke kant van zaak als uitgangspunt genomen. De dank vanuit de gemeenschap is groot. 

Naast de bovengenoemde voorziening tracht SPIOR de initiatiefgroep ‘Islamitische Begraafplaats Rotterdam’ te ondersteunen in het streven een eigen islamitische begraafplaats te realiseren. Daar dit traject, waarin momenteel samen met de gemeente wordt gezocht naar geschikte grond, naar schatting nog minstens een jaar kan duren, is SPIOR zeer te spreken over de tijdelijke oplossing die er nu ligt. 

Voor meer informatie over Islamitisch begraven in Rotterdam kunt u terecht SPIOR-directeur Mohamed Bouimj: 

Tel: +31 6 44 33 77 77

Mail: m.bouimj@spior.nl


*https://www.rotterdam.nl/locaties/begraafplaats-crematorium-hofwijk/ 

BIJLAGE:
Rekenvoorbeeld voor gemeentelijke begraafplaats Rotterdam (onder voorbehoud van wijzigingen): 
1. Een graf zonder monument (grafsteen) 6.880,- euro – 25% = 5.160,- euro
2. Een graf met monument (grafsteen) 12.352,- euro – 25% = 9.264,- euro