<>

Gezamenlijke verklaring informeel godsdienstonderwijs

De afgelopen dagen werden Nederlanders door NRC en Nieuwsuur geconfronteerd met een uitzending over vermeende misstanden in het islamitisch onderwijs. De media wekten de indruk dat op vele scholen en tijdens koranlessen die buitenschools worden aangeboden, wordt opgeroepen tot weerstand tegen andersdenkenden. Bovendien zouden aan de kinderen kledingvoorschriften worden opgedrongen, waardoor zij niet meer hun individuele voorkeur zouden kunnen volgen. Lees meer

 

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Dan is dit jouw kans!

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij DWARS gaan? Heb jij altijd al warme aandacht willen schenken aan Rotterdam? Dan is dit jouw kans om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te organiseren voor de kwetsbaren in Rotterdam. Samen in groepsverband krijg je hier de kans voor! Lees meer

 

 

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: https://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

DWARS toegekend!

Categories: Actueel

Het project DWARS is toegekend! DWARS is een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd, wat inhoudt dat jongeren zich vrijwillig inzetten voor een ander en zo een bijdrage leveren aan de samenleving. Daarbij leren ze nieuwe vaardigheden en ontwikkelen ze hun talenten.

ZonMw schreef in 2018 een tweede tranche uit voor zogenoemde ‘proeftuinen’ voor maatschappelijke diensttijd. De proeftuinen zijn erop gericht te leren wat wel en niet werkt in het opzetten van activiteiten in dit kader. Hierop heeft SPIOR in samenwerking met Mara en SKIN Rotterdam een aanvraag ingediend. Van de 130 zijn uiteindelijk 34 projecten toegekend, waaronder DWARS.

Wat is DWARS? DWARS staat voor ‘Door Warme Aandacht Rotterdam Sterker’. Het project wordt uitgevoerd in de regio Rijnmond voor jongeren tussen 14 en 30 jaar. DWARS heeft ten doel om jongeren die elkaar normaal niet zo snel tegenkomen, bijvoorbeeld van verschillende religieuze en culturele achtergronden en jongeren die dakloos zijn, bij elkaar te brengen en te activeren.
Zo ontstaan verrassende dwarsverbanden. De jongeren bedenken samen welke activiteiten zij uitvoeren. Van meelopen op de redactie van een mediazender tot ouderen helpen op de computer. De jongeren krijgen een training in ‘mobiele journalistiek’. Op basis daarvan delen zij hun ervaringen op sociale media. Het project gaat in maart van start.

Wil je meer informatie over DWARS of lijkt het je leuk om mee te doen? Neem dan contact op met Kadir Öztürk, via k.ozturk@spior.nl of 010-4666989.

Lees meer:

Klik hier voor meer informatie over DWARS en hier voor een overzicht van de 34 toegekende projecten.