<>

Uitnodiging werkconferentie onderzoeksresultaten project “Ouderdom komt met vragen”

UITNODIGING

Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en Erasmus Universiteit Rotterdam nodigen u uit voor een werkconferentie om de resultaten van het onderzoek naar het project “Ouderdom komt met vragen” met u te delen.

Datum: 27 juni 2019
Tijd: 15:00 uur tot 18:00 uur
Plaats: Erasmus Universiteit
Adres: Burgemeester Oudlaan 50

U bent van harte welkom.

Gelieve aan te melden per e-mail via m.laziz@spior.nl of telefonisch via 010-4666989.

 

Ied moebarak!

Moslims wereldwijd vieren het feest ter afsluiting van de vastenmaand Ramadan, ‘Ied-al-fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest. SPIOR wenst iedereen een gezegend feest.

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Zaman Vandaag, 5 oktober 2015: ‘Spanning onder Turken en Koerden in Nederland neemt af’

Categories: SPIOR in het nieuws 2015

Op 5 oktober 2015 besteedde Zaman Vandaag aandacht aan de verhouding tussen Koerden en Turken. De oplopende spanningen tussen deze groepen in Turkije werken helaas ook door in Nederland. Om dit tegen te gaan ging burgemeester Aboutaleb met vertegenwoordigers van deze groepen in Rotterdam het gesprek aan. Ook SPIOR, waarbij ook veel Turks-Nederlandse groepen zijn aangesloten, nam aan het gesprek deel. De deelnemers spraken af zich samen in te zetten en hun achterban tot kalmte op te roepen. Mesut Dişli, werkzaam als consulent voor SPIOR: ‘Het Offerfeest heeft het klimaat verzacht en voor verzoening gezorgd. Maar we moeten niet denken dat het nu voorbij is’. Dişli maakt zich veel zorgen over de uitingen op social media, waar over en weer harde uitspraken worden gedaan. ‘Vooral jongeren voelen zich niet geremd om allerlei dingen te schrijven en vooral te generaliseren. Bestuurders van verschillende organisaties en ouders moeten alert zijn. Zij moeten meer communiceren met jongeren zodat ze op een goede manier hun verhaal kwijt kunnen.’

Klik hier om het hele artikel te lezen.