<>

Stille tocht georganiseerd op 29 december 2018 voor slachtoffers van geweld tegen vrouwen

Op zaterdag 29 december organiseerde SPIOR samen met verschillende maatschappelijke organisaties een stille tocht voor slachtoffers van geweld tegen vrouwen. Aanleiding hiervoor waren de recente moorden op drie jonge Rotterdamse vrouwen. De stille tocht is een oproep om geweld tegen vrouwen te stoppen en steun te betuigen aan de nabestaanden. Lees meer

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan uiterlijk maandag 3 december. Lees meer

Presentatie (H)echt verbonden

Op donderdag 1 november vond de presentatie plaats van (H)echt verbonden, een initiatief van de gemeente Rotterdam in nauwe samenwerking met SPIOR. Het project richt zich op het bespreekbaar maken, voorkomen en oplossen van huwelijkse gevangenschap en het ondersteunen van koppels bij harmonieuze relaties Lees meer

SPIOR 30 jaar!

Op 12 september 2018 bestond SPIOR 30 jaar. In de afgelopen jaren heeft SPIOR zich hard ingezet voor verschillende maatschappelijke vraagstukken en zij hoopt dit in de toekomst te mogen blijven doen.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben samenwerkingspartners en leden uit onze achterban omschreven wat SPIOR betekent voor Rotterdam en omgeving. Zie hieronder een overzicht van de citatenLees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

‘Wij zijn MEER’ – teken ook!

Categories: Actueel

SPIOR staat voor verbinding als basis voor onze samenleving. Daarom lanceert SPIOR vandaag de campagne ‘Wij zijn MEER’, om de negatieve gevoelens die in de samenleving zijn ontstaan om te zetten naar iets positiefs. SPIOR roept op tot meer menselijkheid, meer burgerschap en meer verbinding. Want Met Elkaar zijn wij Een Rotterdam!


Wij zijn MEER:

     Met

     Elkaar

     Een

     Rotterdam

 

Meer respect, minder onverdraagzaamheid

Meer verbinding, minder verdeeldheid

Meer openheid, minder achterdocht

Meer vertrouwen, minder angst

Meer saamhorigheid, minder uitsluiting

Meer ontmoeting, minder isolement

Meer met elkaar, minder over elkaar

Meer Rotterdammer, meer burger, meer mens

 

U toch ook?


Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag sluiten diverse Rotterdamse moskeeën, kerken en synagogen zich ook aan bij de campagne ‘Wij zijn MEER’, door de tekst van deze campagne voor te lezen tijdens de diensten. De campagne kan op internet door iedereen ondertekend worden. Rotterdamse kerken, moskeeën en synagogen besloten zich op deze manier bij de campagne aan te sluiten. Klik hier voor het persbericht over de campagne en de diverse religieuze organisaties die de campagne ondersteunen.

Het persbericht en de campagne werden de afgelopen weken opgepikt door diverse media. Hieronder vindt u hier een overzicht van.

3 april 2014: artikel in de krant ‘De telegraaf’

3 april 2014: artikel op de website van RTV Rijnmond

4 april 2014: artikel in de krant ‘Sonhaber’

4 april 2014: artikel op de website ‘NieuwWij’

4 april 2014: artikel op de website van ‘Open Rotterdam’

7 april 2014: radioprogramma ‘Open Rotterdam’

7 april 2014: radioprogramma ‘Dichtbij Nederland’

8 april 2014: radioprogramma ‘FunX’

Staat u ook voor deze kernwaarden en bent u voor MEER? Onderteken dan de petitie om de bovenstaande boodschap te ondersteunen en nodig al uw familieleden, vrienden, kennissen en buren uit hetzelfde te doen. Want samen zijn wij MEER. Bent u als organisatie of individu geïnteresseerd in het verspreiden van deze boodschap, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.