<>

Uitnodiging werkconferentie onderzoeksresultaten project “Ouderdom komt met vragen”

UITNODIGING

Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en Erasmus Universiteit Rotterdam nodigen u uit voor een werkconferentie om de resultaten van het onderzoek naar het project “Ouderdom komt met vragen” met u te delen.

Datum: 27 juni 2019
Tijd: 15:00 uur tot 18:00 uur
Plaats: Erasmus Universiteit
Adres: Burgemeester Oudlaan 50

U bent van harte welkom.

Gelieve aan te melden per e-mail via m.laziz@spior.nl of telefonisch via 010-4666989.

 

Ied moebarak!

Moslims wereldwijd vieren het feest ter afsluiting van de vastenmaand Ramadan, ‘Ied-al-fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest. SPIOR wenst iedereen een gezegend feest.

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

‘Wij zijn MEER’ – teken ook!

Categories: Actueel

SPIOR staat voor verbinding als basis voor onze samenleving. Daarom lanceert SPIOR vandaag de campagne ‘Wij zijn MEER’, om de negatieve gevoelens die in de samenleving zijn ontstaan om te zetten naar iets positiefs. SPIOR roept op tot meer menselijkheid, meer burgerschap en meer verbinding. Want Met Elkaar zijn wij Een Rotterdam!


Wij zijn MEER:

     Met

     Elkaar

     Een

     Rotterdam

 

Meer respect, minder onverdraagzaamheid

Meer verbinding, minder verdeeldheid

Meer openheid, minder achterdocht

Meer vertrouwen, minder angst

Meer saamhorigheid, minder uitsluiting

Meer ontmoeting, minder isolement

Meer met elkaar, minder over elkaar

Meer Rotterdammer, meer burger, meer mens

 

U toch ook?


Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag sluiten diverse Rotterdamse moskeeën, kerken en synagogen zich ook aan bij de campagne ‘Wij zijn MEER’, door de tekst van deze campagne voor te lezen tijdens de diensten. De campagne kan op internet door iedereen ondertekend worden. Rotterdamse kerken, moskeeën en synagogen besloten zich op deze manier bij de campagne aan te sluiten. Klik hier voor het persbericht over de campagne en de diverse religieuze organisaties die de campagne ondersteunen.

Het persbericht en de campagne werden de afgelopen weken opgepikt door diverse media. Hieronder vindt u hier een overzicht van.

3 april 2014: artikel in de krant ‘De telegraaf’

3 april 2014: artikel op de website van RTV Rijnmond

4 april 2014: artikel in de krant ‘Sonhaber’

4 april 2014: artikel op de website ‘NieuwWij’

4 april 2014: artikel op de website van ‘Open Rotterdam’

7 april 2014: radioprogramma ‘Open Rotterdam’

7 april 2014: radioprogramma ‘Dichtbij Nederland’

8 april 2014: radioprogramma ‘FunX’

Staat u ook voor deze kernwaarden en bent u voor MEER? Onderteken dan de petitie om de bovenstaande boodschap te ondersteunen en nodig al uw familieleden, vrienden, kennissen en buren uit hetzelfde te doen. Want samen zijn wij MEER. Bent u als organisatie of individu geïnteresseerd in het verspreiden van deze boodschap, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.