<>

Stille tocht georganiseerd op 29 december 2018 voor slachtoffers van geweld tegen vrouwen

Op zaterdag 29 december organiseerde SPIOR samen met verschillende maatschappelijke organisaties een stille tocht voor slachtoffers van geweld tegen vrouwen. Aanleiding hiervoor waren de recente moorden op drie jonge Rotterdamse vrouwen. De stille tocht is een oproep om geweld tegen vrouwen te stoppen en steun te betuigen aan de nabestaanden. Lees meer

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan uiterlijk maandag 3 december. Lees meer

Presentatie (H)echt verbonden

Op donderdag 1 november vond de presentatie plaats van (H)echt verbonden, een initiatief van de gemeente Rotterdam in nauwe samenwerking met SPIOR. Het project richt zich op het bespreekbaar maken, voorkomen en oplossen van huwelijkse gevangenschap en het ondersteunen van koppels bij harmonieuze relaties Lees meer

SPIOR 30 jaar!

Op 12 september 2018 bestond SPIOR 30 jaar. In de afgelopen jaren heeft SPIOR zich hard ingezet voor verschillende maatschappelijke vraagstukken en zij hoopt dit in de toekomst te mogen blijven doen.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben samenwerkingspartners en leden uit onze achterban omschreven wat SPIOR betekent voor Rotterdam en omgeving. Zie hieronder een overzicht van de citatenLees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Welkom onthaal

Categories: Activiteiten 2018

In Rotterdam woont een grote groep statushouders. Deze mensen proberen hun weg te vinden in de Nederlandse maatschappij nadat zij, vaak noodgedwongen, huis en haard hebben verlaten. Zij krijgen bij aankomst in Nederland te maken met verschillende uitdagingen, waaronder het leren van de Nederlandse taal, zich de gewoonten in Nederland eigen maken en hun eigen identiteit daarbinnen een plaats te geven.

Om statushouders en bewoners van het AZC te ondersteunen worden vrijwilligers ingezet die hen voorbereiden op en ondersteunen bij hun deelname in de Rotterdamse samenleving. Vrijwilligers worden via een app gekoppeld aan concrete vragen van statushouders. Hierbij kan het gaan om praktische hulpverlening (bijv. taalondersteuning), maar ook dagbesteding en ontmoeting. Deze inzet moet er onder meer voor zorgen dat statushouders straks makkelijker kunnen participeren binnen de samenleving.

Het project ‘Welkom onthaal’ wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van het Oranje Fonds, het Kansfonds, Volkskracht en FondsDBL.

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Dogukan Ergin via d.ergin@spior.nl of 010-4666989.