<>

Uitnodiging bijeenkomsten in Rotterdam na aanslag in Nieuw-Zeeland

Naar aanleiding van de tragische aanslag in Nieuw-
Zeeland organiseert SPIOR een viertal
bijeenkomsten, in het bijzonder voor de achterban van
aangesloten organisaties echter toegankelijk voor alle
Rotterdammers.

U bent van harte welkom. Voor tijd en locatie van de bijeenkomsten zie de flyer. Aanmelden kan via a.dundar@spior.nl

Overdracht directie

Per 15 februari is Marianne Vorthoren teruggetreden als directeur van SPIOR.
Zij heeft dan 17,5 jaar bij SPIOR gewerkt, waarvan ruim 7 als directeur. Daarbij heeft zij aan het roer gestaan van een stevige doorontwikkeling van de organisatie in uitdagende tijden.

Lees meer

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Welkom onthaal

Categories: Activiteiten 2018

In Rotterdam woont een grote groep statushouders. Deze mensen proberen hun weg te vinden in de Nederlandse maatschappij nadat zij, vaak noodgedwongen, huis en haard hebben verlaten. Zij krijgen bij aankomst in Nederland te maken met verschillende uitdagingen, waaronder het leren van de Nederlandse taal, zich de gewoonten in Nederland eigen maken en hun eigen identiteit daarbinnen een plaats te geven.

Om statushouders en bewoners van het AZC te ondersteunen worden vrijwilligers ingezet die hen voorbereiden op en ondersteunen bij hun deelname in de Rotterdamse samenleving. Vrijwilligers worden via een app gekoppeld aan concrete vragen van statushouders. Hierbij kan het gaan om praktische hulpverlening (bijv. taalondersteuning), maar ook dagbesteding en ontmoeting. Deze inzet moet er onder meer voor zorgen dat statushouders straks makkelijker kunnen participeren binnen de samenleving.

Het project ‘Welkom onthaal’ wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van het Oranje Fonds, het Kansfonds, Volkskracht en FondsDBL.

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Dogukan Ergin via d.ergin@spior.nl of 010-4666989.