<>

Uitnodiging werkconferentie onderzoeksresultaten project “Ouderdom komt met vragen”

UITNODIGING

Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en Erasmus Universiteit Rotterdam nodigen u uit voor een werkconferentie om de resultaten van het onderzoek naar het project “Ouderdom komt met vragen” met u te delen.

Datum: 27 juni 2019
Tijd: 15:00 uur tot 18:00 uur
Plaats: Erasmus Universiteit
Adres: Burgemeester Oudlaan 50

U bent van harte welkom.

Gelieve aan te melden per e-mail via m.laziz@spior.nl of telefonisch via 010-4666989.

 

Ied moebarak!

Moslims wereldwijd vieren het feest ter afsluiting van de vastenmaand Ramadan, ‘Ied-al-fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest. SPIOR wenst iedereen een gezegend feest.

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Wajaw II

Categories: Activiteiten 2015

In 2015 voert SPIOR het project ‘Wajaw II’ uit. ‘Wajaw’ is een trainingsprogramma voor jongeren die maatschappelijk zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen. In 2008 ontwikkelde SPIOR in samenwerking met de Hogeschool Inholland dit trainingsprogramma. Doelstellingen van de training zijn om overlastgevend gedrag en maatschappelijke uitval door o.a. vroegtijdig schoolverlaten, agressiviteit, criminaliteit en radicalisering tegen te gaan en het leveren van een maatschappelijke bijdrage te bevorderen. Ook beoogt de training te ondersteunen bij interculturele en religieuze identiteitsontwikkeling, het omgaan met discriminatie en agressie, burgerschapsvorming en vrijetijdsbesteding.

Al eerder voerde SPIOR het project ‘Wajaw’ uit. In oktober 2013 werd het project onderscheiden met de Hein Roethofprijs. Deze prestigieuze prijs wordt door het ministerie van Veiligheid en Justitie toegekend aan projecten die resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit en het bevorderen van sociale veiligheid. De jury koos het project uit de vijf genomineerde projecten vanwege ‘het succesvol voorkomen van maatschappelijke uitval van jongeren, het terugdringen van overlast in Rotterdamse wijken, de bijdrage aan de leefbaarheid en de tastbare resultaten.’

In 2015 komt binnen het project een accent op het thema discriminatie te liggen. SPIOR zal hiervoor uit eerdere ervaringen vanuit projecten rondom discriminatie putten. Zo zal gebruik gemaakt worden van het voorlichtingspakket (informatie en toneelstuk) dat is ontwikkeld binnen het project ‘Samen sterker tegen discriminatie’. In het verlengde hiervan is het de bedoeling een bezoek aan het voormalig doorvoerkamp Westerbork in het programma op te nemen (in 2015 70 jaar bevrijd). Zo kunnen de jongeren zelf zien en ervaren wat er kan gebeuren als een samenleving vrijheid wordt ontnomen en discriminatie en racisme de norm worden.

Het project ‘Wajaw II’ wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Rotterdam, de Janivo Stichting en de Hein Roethofprijs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ferhat Akyüz via f.akyuz@spior.nl of 010-4666989.