<>

Gezamenlijke verklaring n.a.v. aanslagen Nieuw-Zeeland, 15 maart 2019

Met groot verdriet en afschuw hebben wij kennis genomen van de verschrikkelijke aanslagen op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland op 15 maart 2019.

lees meer

 

Overdracht directie

Per 15 februari is Marianne Vorthoren teruggetreden als directeur van SPIOR.
Zij heeft dan 17,5 jaar bij SPIOR gewerkt, waarvan ruim 7 als directeur. Daarbij heeft zij aan het roer gestaan van een stevige doorontwikkeling van de organisatie in uitdagende tijden.

Lees meer

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan uiterlijk maandag 3 december. Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Vrouwen en Vrede – ʽAnnisa wa assalaamʼ

Categories: Activiteiten 2015

In 2015 wordt het project ‘Vrouwen en vrede’ afgerond. ‘Vrouwen en Vrede’ wordt gefinancierd door Oxfam Novib. Dit is een wereldwijde beweging met organisaties in Nederland en daarbuiten die zich inzet tegen onrecht en armoede in de wereld. De inzet van het project is om diverse gemeenschappen in Nederland duurzaam te betrekken bij vredesprocessen in diverse landen. Men voelt zich vaak, onder meer door culturele, religieuze of zelfs familiebanden, zeer betrokken bij conflicten in het land van herkomst maar weet vaak niet goed daaraan vorm te geven. Dit project biedt daartoe een alternatief discours en praktische handvatten.

Initiatieven uit Afghanistan, Pakistan, Somalië en Syrië houden tijdens een gastweek bij gemeenschappen in Rotterdam gesprekken met relevante sleutelpersonen en verzorgen workshops met diverse geledingen van de gemeenschap. Met name de rol en bijdrage van vrouwen in vredesprocessen wordt voor het voetlicht gebracht. Vervolgens wordt uit diverse gemeenschappen een commissie opgezet voor duurzame inbedding van betrokkenheid in de gemeenschappen. De commissie zal de toekomstige relaties met de partner rond het thema onderhouden. Hiermee wordt op een gestructureerde manier aandacht voor het onderwerp gecreëerd. Daarnaast wordt op basis van uitwisseling tussen gemeenschappen een gemeenschappelijke toolkit opgesteld waarmee migrantengemeenschappen hier een bijdrage kunnen leveren aan vrede en veiligheid elders op de wereld. De toolkit ‘Gender, vrede en veiligheid’ wordt gebaseerd op het praktische werk in het project, met extra aandacht voor de institutionele inbedding in gemeenschappen.

Het project ‘Vrouwen en vrede’ is mogelijk gemaakt door bijdragen van Oxfam Novib, de Haëlla Stichting, Stichting Swart van Essen en Stichting Bevordering van Volkskracht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Siham Harcha via: s.harcha@spior.nl of 010-4666989.

Inmiddels zijn de gastbezoeken van de Afghaanse, Pakistaanse en Somalische vredesactivistes geweest.
Klik hier voor meer informatie over het bezoek van Afifa Azim (Afghanistan).
Klik hier voor meer informatie over het bezoek van Mossarat Qadeem (Pakistan).
Klik hier voor meer informatie over het bezoek van Nura Hagi (Somalië).

Op 28 mei 2015 werd de slotbijeenkomst in de Ghausia Moskee gehouden. Klik hier om meer te lezen.