<>

Uitnodiging werkconferentie onderzoeksresultaten project “Ouderdom komt met vragen”

UITNODIGING

Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en Erasmus Universiteit Rotterdam nodigen u uit voor een werkconferentie om de resultaten van het onderzoek naar het project “Ouderdom komt met vragen” met u te delen.

Datum: 27 juni 2019
Tijd: 15:00 uur tot 18:00 uur
Plaats: Erasmus Universiteit
Adres: Burgemeester Oudlaan 50

U bent van harte welkom.

Gelieve aan te melden per e-mail via m.laziz@spior.nl of telefonisch via 010-4666989.

 

Ied moebarak!

Moslims wereldwijd vieren het feest ter afsluiting van de vastenmaand Ramadan, ‘Ied-al-fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest. SPIOR wenst iedereen een gezegend feest.

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Trouw, 26 januari 2015, ‘Dialoogavond in moskee’

Categories: Actueel,SPIOR in het nieuws 2015

Op 26 januari 2015 besteedde Trouw aandacht aan de bijeenkomsten in Rotterdam naar aanleiding van de aanslagen in Parijs, waaronder het debat in Arminius op 22 januari 2015 en de dialoogavond in de Essalam moskee op 24 januari 2015. Zo kwam onder meer de rol van burgmeester Aboutaleb in het maatschappelijk debat aan de orde. Marianne Vorthoren, directeur van SPIOR, gaf aan dat de uitspraken binnen de gemeenschap gemengde gevoelens oproepen. Volgens Vorthoren begrijpen veel moslims zijn woorden wanneer zij de context horen. Maar die valt vaak weg: ‘Je moet oppassen dat taal niet escaleert, dat je een jongere die zich al niet helemaal thuis voelt in de samenleving ermee afschrikt.’ Verder gaf Vorthoren aan dat de samenleving, inclusief moslims, volwassener reageert op dit soort gebeurtenissen dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. ‘De verschillende religies voeren nu tien jaar gesprekken met elkaar om verbindingen te leggen. Dat heeft denk ik geholpen.’

Klik hier om het hele artikel te lezen.