<>

Uitnodiging bijeenkomsten in Rotterdam na aanslag in Nieuw-Zeeland

Naar aanleiding van de tragische aanslag in Nieuw-
Zeeland organiseert SPIOR een viertal
bijeenkomsten, in het bijzonder voor de achterban van
aangesloten organisaties echter toegankelijk voor alle
Rotterdammers.

U bent van harte welkom. Voor tijd en locatie van de bijeenkomsten zie de flyer. Aanmelden kan via a.dundar@spior.nl

Overdracht directie

Per 15 februari is Marianne Vorthoren teruggetreden als directeur van SPIOR.
Zij heeft dan 17,5 jaar bij SPIOR gewerkt, waarvan ruim 7 als directeur. Daarbij heeft zij aan het roer gestaan van een stevige doorontwikkeling van de organisatie in uitdagende tijden.

Lees meer

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

RTV Rijnmond, 31 januari 2019: ‘Aboutaleb: Zou laf zijn als ik brief SPIOR niet had geschreven’

Categories: Actueel,SPIOR in het nieuws 2019

Op 31 januari 2019 vond een debat plaats in de gemeenteraad over de aanbevelingsbrief die burgemeester Aboutaleb schreef voor SPIOR ten behoeve van het project ‘Verbinding rond het Vredesplein’, naar aanleiding van een publicatie in het NRC.
Na het debat verklaarde de burgemeester onder meer het volgende aan RTV Rijnmond: “Het zou laf zijn als ik het niet gedaan zou hebben, want ik doe dat heel vaak, voor tal van organisaties. SPIOR vroeg om een getuigschrift, een belangrijke organisatie en ze doen goed werk in de stad. Recent waren ze een van de medeorganisatoren van de stille mars in Rotterdam naar aanleiding van de dood van Hümeyra, ze waren overlegpartner voor ons in crisistijden. Met goede intenties is een getuigschrift afgegeven aan een betrouwbare Rotterdamse organisatie, niet meer en ook niet minder.”

Klik hier om het volledige interview van RTV Rijnmond te bekijken.
Kijk hier het volledige debat in de Gemeenteraad terug.

Eerder die week reageerde SPIOR-directeur Marianne Vorthoren op de berichtgeving. Lees hier terug.