<>

Uitnodiging werkconferentie onderzoeksresultaten project “Ouderdom komt met vragen”

UITNODIGING

Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en Erasmus Universiteit Rotterdam nodigen u uit voor een werkconferentie om de resultaten van het onderzoek naar het project “Ouderdom komt met vragen” met u te delen.

Datum: 27 juni 2019
Tijd: 15:00 uur tot 18:00 uur
Plaats: Erasmus Universiteit
Adres: Burgemeester Oudlaan 50

U bent van harte welkom.

Gelieve aan te melden per e-mail via m.laziz@spior.nl of telefonisch via 010-4666989.

 

Ied moebarak!

Moslims wereldwijd vieren het feest ter afsluiting van de vastenmaand Ramadan, ‘Ied-al-fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest. SPIOR wenst iedereen een gezegend feest.

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Politiken, 15 maart 2015: ‘Muslimske stemmer i Rotterdam: Ekstremisterne angriber også os’

Categories: Actueel,SPIOR in het nieuws 2015

(‘Moslimstemmen in Rotterdam: Extremisme valt ook ons aan’)

De Deense pers besteedde in de aanloop naar het staatsbezoek van het Nederlands koningspaar in maart aandacht aan diverse facetten van Nederlandse samenleving. Een groep journalisten bezocht onder meer Rotterdam en sprak daar over integratie en radicalisering met diverse deskundigen. Naast een stuk over de benadering van burgemeester Aboutaleb publiceerde de krant Politiken een stuk naar aanleiding van een gesprek met Azzedine Karrat, imam bij de Essalam moskee en Marianne Vorthoren, directeur van SPIOR. Vorthoren benadrukt daarin dat jongeren die kwetsbaar zijn voor radicalisering een product zijn van onze eigen maatschappij – ze voelen zich meestal meer Rotterdams dan Nederlands óf Marokkaans. Ze zijn sterk op zoek naar hun identiteit. Dat bevestigt imam Karrat: ‘Dit zijn jongeren die een antwoord zoeken, en het is onze taak ze een alternatief te bieden voor alle misinterpretaties van de islam die ze op het internet vinden.’ Vorthoren merkte verder op dat het in het publieke debat altijd gaat over ‘westerse’ beschaving: ‘Dat klinkt exclusief. Als je in plaats daarvan spreekt over universele waarden, die we delen, sluit je mensen in.’