<>

Uitnodiging bijeenkomsten in Rotterdam na aanslag in Nieuw-Zeeland

Naar aanleiding van de tragische aanslag in Nieuw-
Zeeland organiseert SPIOR een viertal
bijeenkomsten, in het bijzonder voor de achterban van
aangesloten organisaties echter toegankelijk voor alle
Rotterdammers.

U bent van harte welkom. Voor tijd en locatie van de bijeenkomsten zie de flyer. Aanmelden kan via a.dundar@spior.nl

Overdracht directie

Per 15 februari is Marianne Vorthoren teruggetreden als directeur van SPIOR.
Zij heeft dan 17,5 jaar bij SPIOR gewerkt, waarvan ruim 7 als directeur. Daarbij heeft zij aan het roer gestaan van een stevige doorontwikkeling van de organisatie in uitdagende tijden.

Lees meer

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Overdracht directie

Categories: Actueel

Per 15 februari is Marianne Vorthoren teruggetreden als directeur van SPIOR. Zij heeft dan 17,5 jaar bij SPIOR gewerkt, waarvan ruim 7 als directeur. Daarbij heeft zij aan het roer gestaan van een stevige doorontwikkeling van de organisatie in uitdagende tijden. Zo is SPIOR gegroeid in het aantal aangesloten organisaties en is het gelukt in een tijd van drastische bezuinigingen toch de continuïteit van de organisatie te bewaken. SPIOR werkt nauw samen met tientallen fondsen en overheden en een breed netwerk aan maatschappelijke partners. Ook is de organisatie onder haar leiding pionier geweest in het agenderen van belangrijke maatschappelijke thema’s als islamofobie en huwelijksdwang – niet alleen op lokaal en regionaal niveau, maar ook op nationaal en internationaal niveau.

Zakaria Chiadmi, voorzitter SPIOR: ‘Het bestuur van SPIOR wil Marianne bedanken voor haar inzet in de afgelopen jaren. Ze heeft een fantastische bijdrage geleverd in de afgelopen 17,5 jaar en daarbij flink bijgedragen aan de geschiedenis van SPIOR.’ Vorthoren: ‘Ik heb dit werk 17,5 jaar met veel liefde gedaan. Ik wil ook op deze plek alle collega’s, bestuursleden, vrijwilligers, aangesloten organisaties en externe partners met wie ik heb mogen samenwerken aan belangrijke thema’s van harte bedanken. Het werk van SPIOR wordt door ieders inzet mogelijk gemaakt en zal daardoor ook worden voortgezet.’

In februari 2018 had Vorthoren aangekondigd het tijd te vinden om het stokje over te dragen en zelf een nieuwe weg in te slaan. Het bestuur van SPIOR heeft een beroep gedaan op Vorthoren om wat langer aan te blijven terwijl werd gezocht naar een opvolger, waar zij gehoor aan heeft gegeven. Vanaf 18 februari zal Mohamed Bouimj als interim-directeur de dagelijkse leiding overnemen. Hij is bereikbaar via m.bouimj@spior.nl of telefonisch op 010-4666989.