<>

Uitnodiging werkconferentie onderzoeksresultaten project “Ouderdom komt met vragen”

UITNODIGING

Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en Erasmus Universiteit Rotterdam nodigen u uit voor een werkconferentie om de resultaten van het onderzoek naar het project “Ouderdom komt met vragen” met u te delen.

Datum: 27 juni 2019
Tijd: 15:00 uur tot 18:00 uur
Plaats: Erasmus Universiteit
Adres: Burgemeester Oudlaan 50

U bent van harte welkom.

Gelieve aan te melden per e-mail via m.laziz@spior.nl of telefonisch via 010-4666989.

 

Ied moebarak!

Moslims wereldwijd vieren het feest ter afsluiting van de vastenmaand Ramadan, ‘Ied-al-fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest. SPIOR wenst iedereen een gezegend feest.

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

NPO Radio 1, 19 maart 2017: Sandra Doevendans en Marianne Vorthoren praten over de uitspraak van het Europees Hof

Categories: Actueel,Spior in het nieuws 2017

Op 14 maart 2017 oordeelde het Europees Hof dat bedrijven hoofddoeken onder bepaalde voorwaarden mogen verbieden op de werkvloer. Op 19 maart 2017 was SPIOR-directeur Marianne Vorthoren te gast bij NPO Radio 1 om over deze uitspraak in gesprek te gaan. Zij zegt hierover onder meer het volgende: ‘Ik vind het heel erg zonde dat dit oordeel is geveld. We zijn ook bang dat bedrijven en organisaties dit zullen opvatten als een soort vrijbrief om op het punt van de hoofddoek te weigeren. We merken dat nu ook. We krijgen heel veel meldingen van vrouwen die zeggen dat ze een baan alleen kunnen krijgen als ze hun hoofddoek afdoen of dat ze een baan niet krijgen, omdat ze een hoofddoek dragen.’

Klik hier om het volledige fragment te beluisteren.

SPIOR-directeur Marianne Vorthoren en Sandra Doevendans van Al Nisa waren uitgenodigd voor dit gesprek naar aanleiding van hun opiniestuk in de Volkskrant. De bijdrage kan hier worden teruggelezen.