<>

Stille tocht georganiseerd op 29 december 2018 voor slachtoffers van geweld tegen vrouwen

Op zaterdag 29 december organiseerde SPIOR samen met verschillende maatschappelijke organisaties een stille tocht voor slachtoffers van geweld tegen vrouwen. Aanleiding hiervoor waren de recente moorden op drie jonge Rotterdamse vrouwen. De stille tocht is een oproep om geweld tegen vrouwen te stoppen en steun te betuigen aan de nabestaanden. Lees meer

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan uiterlijk maandag 3 december. Lees meer

Presentatie (H)echt verbonden

Op donderdag 1 november vond de presentatie plaats van (H)echt verbonden, een initiatief van de gemeente Rotterdam in nauwe samenwerking met SPIOR. Het project richt zich op het bespreekbaar maken, voorkomen en oplossen van huwelijkse gevangenschap en het ondersteunen van koppels bij harmonieuze relaties Lees meer

SPIOR 30 jaar!

Op 12 september 2018 bestond SPIOR 30 jaar. In de afgelopen jaren heeft SPIOR zich hard ingezet voor verschillende maatschappelijke vraagstukken en zij hoopt dit in de toekomst te mogen blijven doen.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben samenwerkingspartners en leden uit onze achterban omschreven wat SPIOR betekent voor Rotterdam en omgeving. Zie hieronder een overzicht van de citatenLees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Meld islamofobie!

Categories: Actueel,Meld islamofobie

Heeft u te maken gehad met islamofobie? Geef het dan hier aan ons door. Aanpakken begint bij melden.

Uit onderzoek blijkt dat uitingen van islamofobie de afgelopen jaren zijn toegenomen. Veel moslims melden het echter niet wanneer zij hiermee te maken krijgen. Melden is belangrijk voor jezelf omdat je daarmee (indien gewenst) advies en ondersteunung kunt krijgen bij vervolgstappen naar aanleiding van wat je hebt meegemaakt. Bovendien is het belangrijk voor de samenleving omdat we dan beter in beeld krijgen hoe groot het probleem van islamofobie in Nederland is. Daarmee kan een breder bewustzijn en aanpak van islamofobie worden ontwikkeld op allerlei terreinen. Jouw ervaringen zijn dus van groot belang! Uiteraard gaan we zorgvuldig en vertrouwelijk om met alle informatie die je met ons deelt.

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Maak melding van islamofobie, aanpakken begint bij melden!

Klik hier om de factsheet te downloaden.
Klik hier om de flyer te downloaden.
Klik hier voor het onderzoeksrapport ‘Islamofobie in zicht’.