<>

Uitnodiging werkconferentie onderzoeksresultaten project “Ouderdom komt met vragen”

UITNODIGING

Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en Erasmus Universiteit Rotterdam nodigen u uit voor een werkconferentie om de resultaten van het onderzoek naar het project “Ouderdom komt met vragen” met u te delen.

Datum: 27 juni 2019
Tijd: 15:00 uur tot 18:00 uur
Plaats: Erasmus Universiteit
Adres: Burgemeester Oudlaan 50

U bent van harte welkom.

Gelieve aan te melden per e-mail via m.laziz@spior.nl of telefonisch via 010-4666989.

 

Ied moebarak!

Moslims wereldwijd vieren het feest ter afsluiting van de vastenmaand Ramadan, ‘Ied-al-fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest. SPIOR wenst iedereen een gezegend feest.

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Koningin Máxima brengt bezoek aan SPIOR-project ‘Rotterdam’s got talent!’

Categories: Actueel

Op vrijdag 13 februari bracht Koningin Máxima een verrassingsbezoek aan SPIOR-project ‘Rotterdam’s got talent!’. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Het fonds steunt, met het programma Kansen Voor Jongeren, initiatieven die jongeren helpen bij het
halen van een startkwalificatie. ‘Rotterdam’s got talent!’ is een van deze projecten binnen het programma Kansen voor Jongeren en begeleidt jongeren naar het behalen van een startkwalificatie.

Het bezoek had plaats bij een van de bij SPIOR aangesloten organisaties: stichting RMC. Tijdens het bezoek ging de koningin, samen met de directeur van het Oranje Fonds en wethouder de Jonge, in gesprek met deelnemers en peercoaches binnen het project. Zij vertelden over de knelpunten die zij ondervinden, bijvoorbeeld het vinden van een passende opleiding of stageplek, moeite met specifieke vakken of motivatieproblemen, en hoe zij onder begeleiding van een peercoach deze knelpunten hebben overwonnen. Ook sprak koningin Máxima met de projectleider en projectmedewerker van ‘Rotterdam’s got talent!’ en partners van SPIOR uit het onderwijs, bedrijfsleven en aangesloten organisaties die zich inzetten voor het project.

 

Verschillende media besteedden aandacht aan het bezoek van de Koningin aan het SPIOR-project. Zo werd er (onder meer) aandacht aan besteed door:

  • RTV Rijnmond
  • Reformatorisch Dagblad
  • Koninklijk Huis
  • The World of Royals
  • E.O.
  • World Royal Family
  • Dichtbij
  • De Oranjes
  • AD
  •  

   Rotterdam’s got talent!

   Voortijdig schoolverlaten is een hardnekkig maatschappelijk probleem. Wanneer jongeren geen startkwalificatie (minimaal havo/vwo of een mbo 2 diploma) behalen, verkleint dat aanzienlijk hun kansen op de arbeidsmarkt en in het algemeen binnen de samenleving. Het Oranje Fonds is daarom het programma ‘Kansen voor jongeren’ gestart. Binnen het programma zijn uit 137 aanvragen 20 initiatieven uit het hele land uitgekozen om over een periode van 3 jaar aan de slag te gaan. Een van deze initiatieven is het project van SPIOR, ‘Rotterdam’s got talent!’, welke loopt van 2012 tot en met 2015.

   Het project behelst een intensieve training en begeleiding van jongeren terug naar school en/of werk. Hierbij wordt ook de omgeving, met name ouders, betrokken in de benadering. Ook zijn vaardigheidstrainingen en beroepenoriëntatie opgenomen in het project. De belangrijkste begeleiding heeft plaats door vrijwillige peercoaches, die samen met de deelnemers een stappenplan maken en daarnaast vooral fungeren als maatje. Het project kent diverse partners zoals ROc Zadkine, het jongerenloket, Tempo-Team, hogeschool Rotterdam en de bij SPIOR aangesloten organisaties die er samen voor zorgen dat het project succesvol uitgevoerd kan worden.