<>

Gezamenlijke verklaring n.a.v. aanslagen Nieuw-Zeeland, 15 maart 2019

Met groot verdriet en afschuw hebben wij kennis genomen van de verschrikkelijke aanslagen op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland op 15 maart 2019.

lees meer

 

Overdracht directie

Per 15 februari is Marianne Vorthoren teruggetreden als directeur van SPIOR.
Zij heeft dan 17,5 jaar bij SPIOR gewerkt, waarvan ruim 7 als directeur. Daarbij heeft zij aan het roer gestaan van een stevige doorontwikkeling van de organisatie in uitdagende tijden.

Lees meer

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan uiterlijk maandag 3 december. Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

Be a man!

Categories: Activiteiten 2015

Het thema seksualiteit is voor veel Rotterdammers ook vandaag de dag nog een lastig te bespreken onderwerp. Onder groepen waar traditionele rolopvattingen domineren is het zelfs nog een groot taboe. SPIOR heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het bespreekbaar maken van dit soort gevoelige thema’s binnen deze groepen. Daarom is zij door Movisie in 2012 en 2013 als partner betrokken in de ontwikkeling van de ‘Be a man!’ training.

‘Be a man!’ richt zich op het aanpakken van een negatieve attitude of sociale norm en/of beperkte vaardigheden ten aanzien van gendergelijkheid. De training is ontwikkeld voor laagopgeleide jongeren met een islamitische achtergrond en heeft niet alleen als doel een bewustwording maar ook een mentaliteits- en gedragsverandering in te zetten. Binnen de gemeenschappen waaruit deze jongeren voortkomen heersen vaak nog traditionele rolpatronen die zonder interventie verschillende vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tot gevolg kunnen hebben. Zo kunnen vastgeroeste normen over man-vrouw verhoudingen, eer en seksualiteit zich bijvoorbeeld vertalen in onbehoorlijk gedrag naar meisjes en vrouwen binnen de eigen groep maar ook naar meisjes en vrouwen in het algemeen, zoals op straat. Daarnaast kunnen zij zo doorwerken dat zij meisjes weerhouden zichzelf te ontwikkelen en gelijke kansen met betrekking tot opleiding, beroep en werkomgeving in de weg zitten.

De aan de ‘Be a man!’ deelnemende jongeren worden getraind door peer trainers die hen leren hun eigen en andermans grenzen op het gebied van seksualiteit te respecteren. Peer trainers zijn jongeren met dezelfde achtergrond als de deelnemers en zijn getraind in de methode van ‘Be a man!’. De inzet van peer trainers is zeer effectief gebleken; zij werkt drempelverlagend om actief mee te doen. Na inzet in de afgelopen jaren voor jongens, zullen in 2015 ook meiden de training volgen.

Het project ‘Be a man!’ wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Rotterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Siham Harcha via s.harcha@spior.nl of 010-4666989.