<>

Uitnodiging werkconferentie onderzoeksresultaten project “Ouderdom komt met vragen”

UITNODIGING

Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en Erasmus Universiteit Rotterdam nodigen u uit voor een werkconferentie om de resultaten van het onderzoek naar het project “Ouderdom komt met vragen” met u te delen.

Datum: 27 juni 2019
Tijd: 15:00 uur tot 18:00 uur
Plaats: Erasmus Universiteit
Adres: Burgemeester Oudlaan 50

U bent van harte welkom.

Gelieve aan te melden per e-mail via m.laziz@spior.nl of telefonisch via 010-4666989.

 

Ied moebarak!

Moslims wereldwijd vieren het feest ter afsluiting van de vastenmaand Ramadan, ‘Ied-al-fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest. SPIOR wenst iedereen een gezegend feest.

 

 

Vacatures directeur en medewerker acquisitie

SPIOR is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste directeur die de komende periode de organisatie wil leiden en een medewerker acquisitie.

SPIOR bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd is er veel opgebouwd. De organisatie is steeds in beweging en staat voor een aantal actuele uitdagingen. Wil jij die uitdaging met ons aangaan en herken je je in het profiel, solliciteer dan nu! Lees meer

Vacature: leerkrachten Islamitisch Godsdienstig Vormingsonderwijs (IGVO)

logo SPIOR-since 1988Voor leerlingen op openbare basisscholen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van islamitisch godsdienstig vormingsonderwijs (IGVO). SPIOR verzorgt dit type onderwijs op basisscholen door heel Nederland en heeft daartoe vakleerkrachten in dienst. Het betreft parttime aanstellingen, voor een of enkele uren in de week. Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s voor scholen in verschillende steden.

Voor meer informatie en contact zie: http://www.spior.nl/leerkrachten-islamitisch-godsdienstonderwijs

lees meer

Meld islamofobie!

600x600

Heb je te maken met uitsluiting of discriminatie omdat je moslim bent? Ben je bijvoorbeeld uitgescholden op straat of op social media? Of afgewezen voor een stage of baan vanwege je hoofddoek? Of heb je zelfs met geweld te maken gehad? Meld het dan nu bij SPIOR!

Je kunt je ervaringen melden bij SPIOR via 010-4666989, via meldislamofobie@spior.nl of via een bericht op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/SPIOR .

Lees meer

AD Rotterdam, 26 januari 2015, ‘“Met z’n allen in hetzelfde schuitje”- Gespreksavond in moskee zorgt voor begrip’

Categories: Actueel,SPIOR in het nieuws 2015

Een verslaggever van het AD Rotterdam was aanwezig bij de dialoogavond in de Essalam moskee op 24 januari 2015, georganiseerd door de moskee in samenwerking met Stichting DOCK en SPIOR, en sprak daar met diverse deelnemers. Zoals met imam Azzedin Karrat van de moskee: ‘In Parijs is een vreselijke daad gesteld, hier moeten mensen zich verenigen.’ Onder de deelnemers was ook wethouder Joost Eerdmans, die na afloop constateerde dat we ons vooral niet gek moeten laten maken en de angst aan beide kanten leeft: ‘Moslims worden sinds Parijs uitgescholden, maar ook met een keppeltje door de stad lopen is moeilijk.’ De dialoog werd afgesloten door een toespraak van burgemeester Aboutaleb, die tijdens de dialoog bij verschillende tafels meeluisterde. Hij was enthousiast over de bijeenkomst: ‘Dit is fantastisch. We moeten de krachten bundelen.’